Palvelut

Haluatko Lentäjäksi? Toteuta haaveesi!

  • LAPL- Kevyiden ilma-alusten lupakirja
  • PPL- Yksityislentäjän lupakirja
  • NF- Yölentokelpuutus
  • Aerobatic rating- Taitolentokelpuutus
  • Kertauskoululennot SEP luokkakelpuutuksen voimassaolon jatkamiseksi

LAPL

LAPL= Light aircraft pilot licence, eli kevyiden ilma-alusten lupakirja. LAPL lupakirja oikeuttaa toimimaan päällikkönä enintään 2000kg painavissa lentokoneissa. LAPL lupakirjaan voi yhdistää yölentokelpuutuksen, vesilentokelpuutuksen sekä taitolentokelpuutuksen. LAPL lentolupakirjalla voit siis lentää yleisimpiä pienlentokoneita mitä tavanomaisesti harrasteilmailussä käytetään. LAPL lupakirja on laajennettavissa PPL lupakirjaan. Teoriakoulutus sisältää 100h teoriaopiskelua ja koulun teoriakokeet yhdeksästä aiheesta, jonka jälkeen suoritetaan ilmailuviranomaisen teoriakokeet samoista aiheista. Teoriakoulutuksesta 90% suoritetaan etäopiskeluna verkossa ja loput lähiopetuksena. Verkkoteoriapaketin tuottaa ja tarjoaa yhteistyökumppanimme Blueskies Aviation Oy. Lentokoulutus sisältää 30h lentokoulutusta Cessna 172 lentokoneella. Näide jälkeen oppilas lentää tarkastuslennon tarkastuslentäjän kanssa. Kun kaikki osat on suoritettu hyväksytysti, oppilas voi hakea lupakirjaa ilmailuviranomaiselta. Koulutus antaa aloittelevalle lentäjälle kaikki tarvittavat tiedot ja taidot mitä turvallinen, itsenäinen ja taitava lentäjä tarvitsee. Koulutuksen aikataulu järjestetään asiakkaan tarpeiden mukaan. Koulutus tapahtuu Etelä-Pohjanmaalla Alavuden lentokentällä.

PPL

PPL= Private pilot licence, eli yksityislentäjän lupakirja. PPL oikeuttaa toimimaan päälikkönä lentokoneissa yksityislentotoiminnassa. PPL lupakirjaa voidaan hyödyntää täysin osana ammattilentäjän opintoja. PPL lupakirja onkin mainio tapa aloittaa jos tähtäimenä on kouluttautua ja valmistua ammattilentäjäksi. Teoriakoulutus sisältää 100h teoriaopiskelua ja koulun teoriakokeet yhdeksästä aiheesta, jonka jälkeen suoritetaan ilmailuviranomaisen teoriakokeet samoista aiheista. Teoriakoulutuksesta 90% suoritetaan etäopiskeluna verkossa ja loput lähiopetuksena. Verkkoteoriapaketin tuottaa ja tarjoaa yhteistyökumppanimme Blueskies Aviation Oy. Lentokoulutus sisältää 45h lentokoulutusta Cessna 172 lentokoneella. Näide jälkeen oppilas lentää tarkastuslennon tarkastuslentäjän kanssa. Kun kaikki osat on suoritettu hyväksytysti, oppilas voi hakea lupakirjaa ilmailuviranomaiselta. Koulutus antaa aloittelevalle lentäjälle kaikki tarvittavat tiedot ja taidot mitä turvallinen, itsenäinen ja taitava lentäjä tarvitsee. Koulutuksen aikataulu järjestetään asiakkaan tarpeiden mukaan. Koulutus tapahtuu Etelä-Pohjanmaalla Alavuden lentokentällä.

LAPL/PPL

PPL tai LAPL kurssin suoritettuasi voit matkustaa pienlentokoneella ympäri suomea, sekä tehdä halutessasi matkalentoja ulkomaille. Ilmailu on hyvä ja tehokas keino irtautua arjesta, PPL ja LAPL kurssi tuo mukanaan mielekkäitä haasteita sekä onnistumisen tunteita. Kursseilla pääset kehittämään taitojasi niin teoriassa kuin käytännössä. Ilmailu voi olla samaan aikaan hyödyllinen matkustusmuoto sekä elämäntapa ja harrastus.

Kun lento ja teoriakoulutus kokeineen on suoritettu hväksytysti voidaan hakea lupakirjaa ilmailuviranomaiselta, tällöin hakijan tulee olla 17 vuotias. Lento ja teoriakoulutuksen voi kuitenkin aloittaa jo ennen 17 vuoden ikää. Lento ja teoriakoulutuksen lisäksi lupakirjan hakija käy ilmailulääkärin tarkastuksessa, normaali terveys riittää. Ilmailulääkärin tarkastus tulee olla suoritettu ennen ensimmäistä yksinlentoa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tiedustele lisää lentokoulutuksesta, vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja autamme eteenpäin niin aloittelevia kuin kokeneempia lentäjiä. 0504358002